Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Koktajl ryżowy z polewą

kuchennyswiat

Smaczny i bardzo syty koktajl, który z powodzeniem może zastąpić nam śniadanie. Robi się go bardzo szybko.

WIN_20170131_152905Składniki:

pół banana

3 łyżki ugotowanego ryżu

1/2 szklanki mleka

1 łyżka cukru

polewa: 1 łyżka dżemu Łowicz 100% z czarnego bzu

1 łyżka soku z jagód

Przygotowanie:

Banana obieramy ze skórki, odkrawamy potrzebny kawałek i kroimy go na mniejsze części.

Pokrojonego banana przekładamy do wysokiego naczynia. Do banana dodajemy ugotowany ryż, mleko i cukier. 

Wszystko bardzo dokładnie blendujemy na gładki koktajl. Gotowy koktajl przelewamy do szklanki. 

Robimy polewę: łączymy dżem razem z sokiem i polewamy polewą koktajl.   

 

Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci