Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Pasztet z selera ​

kuchennyswiat

 

IMG_20161202_0927501

 Wegetariański pasztet z selera.Dobrze smakuje na ciepło jak też na zimno.

Składniki:

1 średni seler,1 średnia cebula,2 ząbki czosnku, 1 szklanka bulionu, 10 dag. masła, 2 łyżeczki tartego chrzanu, 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej,1/2 szklanki bułki tartej,3 jajka, sól i pieprz do smaku, tłuszcz i bułka tarta do blaszki.

Przygotowanie:

Seler myjemy i obieramy ze skórki i ścieramy na tarce ( duże oczka). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę a czosnek bardzo drobno.Do garnka wkładamy starty seler, cebulę i czosnek oraz masło pokrojone na drobno, dolewamy bulion i gotujemy 15 minut.Do przestudzonej masy dodać jajka,bułkę tartą,tarty chrzan,gałkę muszkatołową, sól i pieprz.Wymieszać.Włożyć do keksówki ( wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą). Zapiekać około godziny w temperaturze 180 stopni.

 

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci