Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Trójkąty francuskie ze szpinakiem i łososiem

kuchennyswiat

Farsz ze szpinaku, serka i wędzonego łososia zawiniety w ciasto francuskie. W ten sposób powstała bardzo dobra przekąska. Bardzo polecam.

WIN_20170317_171746_4

Składniki:

450 gram szpinaku rozdrobnionego mrożonego Hortex

pół dużej cebuli

2 ząbki czosnku

1 łyżka oleju rzepakowego

100 gram serka śmietankowego

50 gram łososia wędzonego

sól

pieprz

opakowanie ciasta francuskiego

1 jajko do posmarowania

sezam do posypania

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy, odsączamy na sitku z płynu. Cebulę  i czosnek kroimy w kosteczkę. Na gorącym oleju smażymy cebulę i czosnek, gdy będą szkliste dodajemy szpinak, smażymy tak długo aż odparuje płyn. Dodajemy serek, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.  Łososia kroimy w kosteczkę. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, nakładamy szpinak, posypujemy łososiem i zlepiamy. Smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

 

 

Mój dzień z Hortex

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci