Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Gulasz drobiowy z kalarepką

kuchennyswiat

WP_20170606_0571

 Gulasz można robić na wiele sposobów. Często dodaje warzywa, tym razem połączyłam kalarepkę z piersią kurczaka w pysznym sosie pomidorowym.

Składniki: 1/2 kalarepki, 350 gram piersi z kurczaka, 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka curry, 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 duża łyżka koncentratu pomidorowego, 1/2 litra gorącej wody.

Sposób przygotowania: kalarepkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Pokrojone mięso przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso, przekładamy do garnka z gorącą wodą. Na tej samej patelni smażymy cebulę i czosnek, dokładamy do garnka z mięsem.

Wkładamy pokrojoną kalarepkę i gotujemy około 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy razem przez chwilę.

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci