Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Jajecznica z pokrzywą

kuchennyswiat


WP_20170504_0101

 Przez dodanie pokrzywy otrzymujemy zdrowszą wersję jajecznicy. Smakuje bardzo dobrze i na pewno zrobię ją jeszcze wiele razy.

Składniki: 20 liści pokrzywy, 2 jajka, 2 łyżki oleju, pół małej cebuli, 2 łyżki mleka

Sposób przygotowania: liście pokrzywy myjemy i wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem. Po kilku minutach przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Jajka wybijamy do kubeczka i dolewamy mleko, mieszamy. Z pokrzywy odciskamy nadmiar wody i kroimy na drobno.

Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, gdy będzie szklista, dodajemy pokrzywę i smażymy razem przez chwilę, dodajemy jajka, sól i mieszamy.

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci