Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Smażony pstrąg w sosie jajecznym

kuchennyswiat

IMG_201709261_08451

 Zapraszam na pyszną smażoną rybkę z sosem jajecznym. Danie te przygotowałam z solonych filetów z pstrąga bez skóry. Polecam.
Składniki:
2 solone filety z pstrąga bez skóry
4 szczypty białego pieprzu
1 ugotowane jajko
1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku
1/2 małej białej cebuli
1/2 małej czerwonej cebuli
5 łyżek naturalnego twarożku
1 łyżka śmietanki 30%
1 łyżka mleka
1 łyżka jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
Na dekoracje :
1 plasterek czerwonej cebuli
zielony koperek
Przygotowanie:
Filety z pstrąga oprószamy białym pieprzem. Ugotowane jajko obieramy ze skorupki, kroimy w kosteczkę. Czerwoną i białą cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Do miski przekładamy pokrojone jajko, cebulę szczypiorek i dodajemy serek, śmietankę, mleko, jogurt i przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
Rybę posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos przekładamy na talerz i kładziemy rybę. Dekorujemy pokrojoną czerwoną cebulą i koperkiem.

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci