Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Pieczone pulpeciki z kaszy jęczmiennej i tuńczyka

kuchennyswiat

WIN_20180512_140225_2

 #MasterTuńczyk


Zapraszam na smaczne i dietetyczne pulpeciki. Zrobione z kaszy i tuńczyka z dodatkiem koperku i siemienia lnianego. Polecam.
Składniki :
1/2 woreczka ugotowanej kaszy jęczmiennej
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki z czubkiem tuńczyka od Princes
2 łyżki zalewy od tuńczyka od Princes
1 łyżeczka soku z cytryny
1 jajko
1 łyżka oleju
1 łyżka pokrojonego koperku
2 łyżki siemienia lnianego mielonego
3 łyżki z czubkiem bułki tartej
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Sposób przygotowania :
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty.
Do miski przekładamy kaszę i tuńczyka z zalewą oraz pozostałe składniki, dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy małe pulpeciki ( wielkości orzecha włoskiego ) i układamy na blaszce.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.

 

Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Komentarze (3)

Dodaj komentarz
  • Gość: [Trener biznesu] 78.10.207.*

    wyglądają bardzo apetycznie :)

  • Gość: [Janola] *.is.a.tor.node.xmission.com

    Ale super pomysł! Zdecydowanie muszę spróbować, zwłaszcza, że kupiłam dużą puszkę tuńczyka princes więc akurat się nada :)

  • kuchennyswiat

    Dziękuję za komentarze. Polecam przepis, pulpeciki są pyszne i dietetyczne.

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci