Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Babeczki z rabarbarem

kuchennyswiat

WP_20180530_015

 Zapraszam na pyszne i małe babeczki z rabarbarem. Jest to szybki przepis i bez użycia miksera. posmakują małym i dużym.Polecam.
Składniki:
1 szklanka mąki + 1 łyżeczka z czubkiem
1 /4 szklanki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
2 łyżki z dużym czubkiem margaryny Palma
1 łyżeczka z czubkiem gorzkiego kakao
1 łodyga rabarbaru
Przygotowanie:
Rabarbar czyścimy i kroimy na bardzo drobno, myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Margarynę rozpuszczamy na patelni i studzimy. W międzyczasie przygotowujemy ciasto : do miski wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy cukier. Wlewamy mleko i przestudzoną margarynę, energicznie mieszamy łyżką.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej mąkę i ponownie mieszamy.
Ciasto białe przekładamy do silikonowych foremek, a na nie wkładamy ciemne ciasto i delikatnie mieszamy np. małą szpatułką.
Na wierzch kładziemy pokrojony rabarbar i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. 

 

Palma - zróbmy coś dobrego

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci