Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Ciasto "salceson" z jabłkami

kuchennyswiat

WIN_20180606_101930_2

 Zapraszam na pyszne ciasto, które przygotowujemy szybko i bez pieczenia. Przygotowane na bazie rozpuszczonej margaryny PALMA, cukru, mleka i kakao z dodatkiem jabłek, herbatników i suszonej żurawiny. Polecam.
Składniki:
3/4 kostki margaryny PALMA
3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
2 łyżki z czubkiem gorzkiego kakao
2 jabłka
20 dag herbatników
2 garście suszonej żurawiny
2 łyżki z czubkiem żelatyny
1/4 szklanki gorącej wody
pusta plastikowa butelka
Przygotowanie:
Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Do garnka wkładamy margarynę, cukier, kakao i dolewamy mleko, rozpuszczamy do połączenia się składników. Studzimy.
W międzyczasie obieramy jabłka i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Herbatniki łamiemy na małe kawałki. Do przestudzonej masy dodajemy jabłka, herbatniki i suszoną żurawinę, mieszamy. Wlewamy letnią żelatynę ( jeśli za mocno stężała musi ją podgrzać, aby była płynna ) i ponownie mieszamy. Przygotowaną masę wkładamy do plastikowej butelki np. po wodzie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

 

Palma - zróbmy coś dobrego

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci