Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Papryka kiszona

kuchennyswiat

WIN_20180816_105448_5

 Zapraszam na smaczną kiszoną paprykę. Zupełnie inna w smaku niż marynowana. Doskonała do kanapek lub do sałatek. Polecam.
Składniki :
2 kg papryki
1,5 l wody
3 łyżki soli
4 ząbki czosnku
liść chrzanu
kawałek korzenia chrzanu
2 gałązki kopru
Sposób przygotowania :
Paprykę myjemy i wycieramy ściereczką. Kroimy i usuwamy pestki oraz białe i zielone części. Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy sól, zagotowujemy. Czosnek obieramy z łusek, liść chrzanu i koper myjemy, korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki. Do czystych słoików wkładamy ząbek czosnku, koper, kawałek liścia i korzenia chrzanu.
Pokrojoną paprykę układamy w słoikach i wlewamy gorącą słoną zalewę. Słoiki zamykamy i odstawiamy do góry dnem na ściereczkę. Gdy słoiki ostygną przestawiamy na drugą stronę.

 

Warzywa psiankowate 2018

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • mopswkuchni

    Jadłam kiszoną paprykę, jest boska. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam

  • kuchennyswiat

    Dziękuję za komentarz. Przepis już dodany do akcji.

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci