Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Babeczki z dynią i miodem

kuchennyswiat

WIN_20181002_153335_3

Zapraszam na pyszne babeczki. Przygotowane na mące pszennej i z samopszy z dodatkiem startej dyni, miodu Huzar i jogurtu. Polecam na podwieczorek.
Składniki :
1 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki z samopszy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki płynnego miodu lipowego Huzar
6 łyżek jogurtu greckiego
1 jajko
4 łyżki oleju
4 łyżki startej dyni
Sposób przygotowania :
Dynię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski przesypujemy sypkie składniki i dodajemy jajko, miód, jogurt, olej i startą dynię. Mieszamy łyżką do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przekładamy do papierowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut do ''suchego patyczka".
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.  

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci