Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Rosół wołowy

kuchennyswiat

IMG_20170928_120347Zapraszam na smaczny i domowy rosół wołowy. Ugotowany na szpondrze wołowym z dodatkiem warzyw. Polecam.
Składniki :
2,5 l wody
0,5 kg szpondru wołowego
pęczek włoszczyzny
1 łyżka domowej przyprawy do zupy
1 łyżeczka płaska soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki curry
makaron
natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.Mięso myjemy i wkładamy do garnka z gotującą się wodą, zbieramy z wierzchu gotującego się rosołu szumowiny.
W międzyczasie gotujemy makaron i obieramy oraz myjemy warzywa. Warzywa kroimy w dowolne kształty. Po około 90 minutach gotowania rosołu, dokładamy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.

 

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci