Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Smażona flądra

kuchennyswiat

WIN_20181013_122727_2

 Zapraszam na rybkę w chrupiącej panierce. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Skropiona sokiem z cytryny i posypana koperkiem smakuje pysznie.
Składniki :
4 duże flądry
sól
pieprz cytrynowy
mąka
sok z cytryny
olej
zielony koperek
Sposób przygotowania :
Flądrę czyścimy i myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół i skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy solą i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na gorącym oleju do zbrązowienia. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Koperek myjemy i kroimy na drobno. Przed podaniem rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pokrojonym koperkiem. 

 

 

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci