Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem

kuchennyswiat

WIN_20181014_133522_2

W sezonie dyniowym możemy przygotować różne potrawy z dodatkiem dyni. Proponuję przygotować surówkę z miodowym dressingiem z miodem lipowym od Huzar. Polecam jako dodatek do obiadu.
Składniki :
1/2 małej sałaty lodowej
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
100 gram dyni
4 łyżki wody
2 łyżki oleju
1 stołowa łyżka przyprawy do sałatek
1 łyżeczka miodu lipowego Huzar
1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie przepisu :
Dynie obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Sałatę rwiemy na mniejsze części i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Papryki myjemy i czyścimy, usuwamy pestki i kroimy w paseczki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Mieszamy składniki na dressing. Startą dynię i pokrojone warzywa przekładamy do miski i polewamy dressingiem. Mieszamy.  

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci