Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Morszczuk zapiekany z marchewką

kuchennyswiat

WIN_20181207_133101_31

Zapraszam na pyszną rybę w zdrowszej wersji pieczoną w foli w piekarniku. Pod marchewkową kołderką z dodatkiem miodu od HUZAR smakuje wyśmienicie. Polecam na obiad lub ciepłą kolację.
Składniki :
4 płaty morszczuka
4 średnie marchewki
1 średnia cebula
1 duży ząbek czosnku
1 łyżeczka miodu
sól
pieprz
sok z cytryny
masło
folia spożywcza
Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy na deskę i lekko posypujemy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny.
Marchewki obieramy i myjemy oraz ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy na drobno. Do miski wkładamy wszystkie pokrojone składniki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Rybę układamy na folii i kładziemy na nią warstwę marchewkową i kawałeczki masła.
Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez około 35 minut.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • kpdwiejak

    może w święta by wjechał

  • foodsi

    Przypomina trochę rybę po grecku, na pewno wypróbuję!

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci