Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Zupa pomidorowa z ryżem i soczewicą

kuchennyswiat

WIN_20181126_123536_2

 Zapraszam na zupę pomidorową. Ugotowana na domowym rosole z dodatkiem ryżu i soczewicy smakuje wyśmienicie. Polecam.
Składniki :
5 szklanek rosołu
3 marchewki
woreczek ryżu
6 łyżek czerwonej soczewicy
8 łyżeczek koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
Sposób przygotowania :
Rosół przelewamy do garnka i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew i kroimy w słupki, myjemy. Wkładamy do garnka z gotującym się rosołem. Po 20 minutach gotowania dodajemy woreczek z ryżem i wsypujemy soczewicę, gotujemy razem przez około 15 minut.
Następnie wyjmujemy ryż i dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Woreczek rozcinany i wkładamy ryż do zupy. Przed podaniem dekorujemy.

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci