Menu

Kuchenny świat pełny prostych przepisów

To miejsce w którym znajdziecie proste i smaczne przepisy.

Kolorowa zupa szpinakowa

kuchennyswiat

WIN_20170302_160702

 Pyszna i domowa, kolorowa zupa szpinakowa. Pełna warzyw i niezwykle aromatyczna, a także nisko kaloryczna.
Składniki :
3 średnie marchewki
3 średnie ziemniaki
1/3 małej kapusty pekińskiej
5 szkl bulionu
20 dag mrożonego szpinaku
6 łyżek jogurtu naturalnego
domowa vegeta
Sposób przygotowania :
Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy i kroimy kapustę pekińską. Ziemniaki i marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do gotującego się bulionu wkładamy marchew, ziemniaki i kapustę. Gotujemy aż będą miękkie. Do drugiego garnka wlewamy 1/2 szkl wody i wkładamy mrożony szpinak, gotujemy 15 minut. Gdy zupa jest ugotowana doprawiamy domową vegetą. Na talerz wlewamy zupę i dodajemy łyżkę szpinaku i jogurtu.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • foodsi

    Uwielbiam szpinak! Takiej zupy jeszcze nie robiłam

  • kuchennyswiat

    Polecam.

© Kuchenny świat pełny prostych przepisów
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci